de zevende zomer


Dit jaar is de zevende zomer dat ik gescheiden ben van de vader van mijn twee kinderen en vandaag gaan ze met hun vader en zijn lieve vriendin op vakantie. Ze gaan twee weken naar Frankrijk, waar ze Parijs en Zuid-Frankrijk zullen verkennen. Ik gun ze zo deze vakantie en dat ze een fijne tijd samen hebben, en ook voel ik vandaag een leegte in huis. Het is zo stil.

Gisteren hebben we als start van de vakantie samen gegeten bij hun vader. Het was heel gezellig en ik heb genoten van hun voorpret. Na het eten vertrok ik alleen naar huis. Het was een moment van afscheid en het benadrukte opnieuw de situatie.

Dit soort momenten wennen wel, maar zijn niet altijd makkelijk. Als mediator kom ik vaak mensen tegen die dezelfde gevoelens ervaren. Daarom wil ik graag een aantal tips delen die ik zelf ook toepas om met deze situaties om te gaan.

1. Blijf in contact: Zorg ervoor dat je in contact blijft met je kinderen, ook al zijn ze ver weg. Stuur berichtjes, bel of gebruik videobellen om betrokken te blijven bij hun avonturen. Zoek wel de juiste balans en geef je ex, eventuele nieuwe partner en de kinderen de ruimte om te genieten.
2. Tijd voor jezelf: Gebruik deze tijd om voor jezelf te zorgen. Doe dingen die je leuk vindt of die je normaal gesproken niet doet. Lees dat boek, maak die wandeling, begin aan een nieuwe hobby of plan een uitstapje voor jezelf en je eventueel nieuwe partner Het is een perfecte gelegenheid om op te laden.
3. Steunnetwerk: Praat met vrienden en familie over hoe je je voelt. Het delen van je gevoelens kan verlichting bieden en je laten zien dat je niet alleen bent. Soms kan het ook helpen om vrienden op te zoeken die in dezelfde situatie zitten.

Als mediator en gescheiden moeder begrijp ik hoe belangrijk het is om een evenwicht te vinden tussen zorgen voor je kinderen en jezelf. Komende weken is het tijd voor mezelf, ik ga ervan genieten!