Mediation bij relatieproblemen

Een gezin met huis, banen en kinderen heeft veel moois. Dat gezin heeft ook veel te verliezen als de relatie of het huwelijk spaak loopt. Heb je ruzie gekregen of ben je in elkaar teleurgesteld? Door mediation helpt FLORED Mediatons partners zelf te zoeken naar de juiste oplossingen voor hun relatie.

Strikt onpartijdig begeleid ik jullie gesprekken, in deze gesprekken vertellen jullie om de beurt wat je dwars zit. De sessies vinden plaats in en veilige en vertrouwelijke omgeving. 

Waarin ben je teleurgesteld? Welke hoop koester je af en toe? Spelen derden een rol? Jullie wennen er weer aan om naar elkaar te luisteren, elkaar te waarderen en elkaars gevoelens te erkennen. Door de gesprekken worden jullie verwachtingen van elkaar realistischer en bepalen jullie samen de toekomst.

Werkwijze

De eerste stap is een gratis kennismakingsgesprek, om te ervaren of er een klik is. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie meer informatie over mediation en of het geschikt is voor jullie relatieprobleem. Ook is er na dit gesprek een inschatting van het aantal mediationgesprekken en de te verwachten kosten.

Wat zijn de verschillen tussen relatie mediation en relatie therapie?
Deze vraag wordt vaak gesteld. Mediation bij relatieproblemen legt meer nadruk op het herstellen van communicatie, terwijl relatie therapie zich meer richt op het oefenen van gedragspatronen en omgangsvormen. Het inzicht in gedrag, patronen en emoties dat door mediation wordt verkregen, kan zo verhelderend zijn dat individuen zelf tot een oplossing komen. Aan de andere kant kan dit inzicht ook zo confronterend zijn dat sommige mensen aanvullend behoefte hebben aan een therapeut of psycholoog.