Mediation bij scheiding

De aanpak van FLORED Mediations creëert rust, overzicht en ruimte om de scheiding met minder zorgen en stress te realiseren voor beide partners.

FLORED Mediations helpt jullie tijdens deze periode en ontzorgt jullie vanaf het begin van het traject tot na de uitspraak van de scheiding door een rechter. Mediation biedt structuur, overzicht en creëert rust en ruimte om emoties te verwerken. Dit door een volledig duidelijke aanpak, waarin alles binnen enkele sessies is geregeld. Zo kunnen jullie zonder onnodige extra kosten, stress en zorgen naar de toekomst kijken.

Het belang van de kinderen

Indien jullie kinderen hebben is mijn visie hierin dat jullie scheiden als partners, maar als ouders nog een toekomst samen hebben. Daarom is het van belang om uw relatie als partners goed af te sluiten, zodat jullie in de toekomst er voor jullie kinderen kunnen zijn.

Onderdeel van het scheidingproces is een kindgesprek, zodat de kinderen kunnen delen hoe ze de scheiding ervaren en wat ze nodig hebben van zowel zichzelf als van jullie als ouders.

Werkwijze

De eerste stap is een gratis kennismakingsgesprek, om te ervaren of er een klik is. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie meer informatie over mediation en of het geschikt is voor jullie scheiding. Ook is er na dit gesprek een inschatting van het aantal mediationgesprekken en de te verwachten kosten.

Indien gewenst plannen we na de kennismaking een eerste mediationgesprek in. In onze bijeenkomsten bespreken we jullie eigen verhaal, maken we praktische en financiële afspraken helder en concreet, en leggen we de afspraken vast in een ouderschapsplan (indien van toepassing) en het scheidingsconvenant.